23 май 2013

Предизвикателство на месеца

Всички знаете, че се интересувам от екология. Но всъщност най-много ме вълнува екологията на душата. Не знам какво означава „официално“ терминът, за мен значи хората да са истински, познаващи се, обичащи се и все по-свободни. И тази работа няма да стане с хубави разговори и приказки край огъня, или в състезания по наддумване колко сме велики и колко сме осъзнати, а с практика и експерименти с егото.

Така... Споделих си идеята с някои от моите приятели, не бях изненадана, че двама ми отказаха категорично. За сметка на това пък, други, дето не очаквах, приеха начинанието ми без изобщо да се замислят.

Говоря за новата рубрика, която стартирам в блога – Предизвикателство на месеца. Идеята е да си измисляме предизвикателства, с които да се справяме в рамките на месец, така подбрани, че да ни развиват като личности, да ни извадят от илюзорната „комфортна зона“ и да ни помагат да ставаме по-добри хора. Това ще са различни задачки, които ни пълнят душите, обогатяват ни, изработват ни комплексите и стереотипите, разчупват егото и правят живота ни по-качествен. Няма правилно и няма грешно, всеки както го почуства. Няма да има гаври с личността, като например да се разхождаме голи по центъра на града, видите ли, за да станем по-освободени. Ще са все градивни, смислени, даже вдъхновяващи задачи. Ще започнем с прости и лесни неща и постепенно ще надграждаме.

Готови ли сте да се включите?

Предизвикателство на месеца: да се обадите на стар приятел или познат, за който се сещате често, но отдавна сте прекъснали връзки и затова не виждате смисъл да го виждате или чувате. Скъп по някакъв начин за вас човек, за който все не можете да съберете смелост. Ей така, просто му намирате контактите и се свързвате с него. Не си мислете, че няма какво да си кажете, това е среща на душите, не на умовете. А чувството след това е страхотно- пълнещо и пречистващо! 

Предизвикателството е хвърлено до края на месец юни :)

Ще бъде страхотно, ако споделяте след това преживяното като коментар под предизвикателството или изпращате имейли, които ще публикувам в блога, ако искате анонимно, ако искате с вашето име. То и това си е предизвикателство. И не се притеснявайте, блогът се чете от много малко хора, ама все свестни и интересни личности. Ако имате идеи за изработване, изпращайте и тях.

Животът наистина е твърде кратък, за да го отлагаме...

Хайде, наслаждавайте се и успех!

2 коментара:

Ясмина каза...

чудесно предизвикателство, на мен непрекъснато ми се случва :)))) включвам се в инициативата и аз :))))

Диана каза...

Супер! Добре си дошла :)