07 октомври 2013

Кога, ако не сега?

Предизвикателството този месец е да отделите време за себе си най-накрая. Само за себе си. Оставяте жени, мъже, деца, работа и всичко останало. Просто зарязвате всичко. Ей така, напълно отговорно. Сами със себе си.

Може да си направите списък на всички неща, които винаги сте искали да направите, но не ви е стигало времето, енергията или нещо друго. Разгледайте спокойно списъка и си изберете какво да хванете. Важното е да само за вас, за вашия вътрешен свят, за вашия мир. Може и да не правите списък. Просто отделете време само за себе си.

Едва ли някога ще сте по-свободни от сега, едва ли някога ще сте по-можещи от сега. И това предизвикателство важи за всички бъдещи месеци. Направете си ваш ден, ваша седмица, ваша година, който колкото може и иска.

Докато се събудим и вече сме минали 30-те, докато прогледнем сме чукнали 40-те, а докато се научим да живеем истински сме над 60-те и тялото е дало фира. Няколко години след това умираме... Толкова.

Сенека е казал: “Както баснята, така и животът се цени не по дължината, а по съдържанието.“ А пък аз мисля да отида в Балкана. По-богата скоро няма да стана.

На вас желая изпълващ месец с един много специален поздрав долу :)


Няма коментари: