10 декември 2010

Национален ден на парковете

Националният ден на парковете в САЩ събира всяка година около 150 000 доброволци. Строят се мостове, почистват се замърсени участъци, унищожават се инвазивни видове, садят се дървета, маркират се пътеки и т.н. И ние успяхме да се включим в доброволстването. Нашето място беше близо до Боулдър, едно приятно планинско градче, известно на всички катерачи по света. Разпределиха ни по групи, като аз попаднах в екип за тежка физическа работа. Трябваше да вдигаме големи скални плочи, да ги качваме на високо и да редим стълби от тях. И това съвсем в началото на парка, в най-безинтересната част. Бързо обяснихме на ръководителя на групата, с другите момичета, че няма да стане тази работа, понеже не е много за жени и отидохме да садим дръвчета.




Кръшнах леко от работата, за да видя реката и нейните тайнства, понеже отново всичко беше по часове и трябваше да се връщаме скоро.




После си довърших работата - дървото за нас, което не се вижда :)





Спасителните екипи са в постоянна готовност, понеже много младежи катерят надрусани и стават инциденти. Друга част пък се панират и се обаждат да ги свалят.