04 юли 2014

Северна Франция

Северна Франция ме изненада с различните си по размери кръгови движения на всяко кръстовище, с многото си магазини за цветя и декорация за дома и с дивите си морски брегове. Не шарена и не особено харизматична, но определено с дух и леко сурово излъчване.

Възрастните хора са по-красиви от младите, шампанското им е истинско, а охлювите имат превъзходен вкус. Най-дълбоко ме очароваха бреговете. Приливи - отливи, приливи – отливи…

 Някъде сред нивите.

Добре подредени и отлично поддържани паркове и градини. Французите държат на това.
 
 Замъкът Мон Сен Мишел. Имах късмета да го видя от различна гледна точка и в мрачно време, за да не го запомня толкова красив, колкото може да бъде.

 Прекрасни катедрали, много стари, с истински витражи и голяма посещаемост.
 
 
  И разбира се - кулата.

  
 Може би единственото нещо, което липсва на България са приливите и отливите. След 6 часа, целият бряг ще бъде залят от вода. Такава магия!

 
 
Много обичам тези пазари, на които хората разпродават всичко ненужно от домовете си. Дойдох да търся стари керамични съдове с флорални елементи, стари дърворезбовани кутии за бижута и всякакви подобни неща, но този път не намерих нищо.






















Охлюви в чеснов сос в черупките. Напълно си заслужават славата.


Прибирам се в къщи благодарна и удовлетворена и си нося под мишница една поговорка, която научих там: проблем, за който има решение, не е проблем. Просто, нали :)


Няма коментари: